Fritz Walter Wijnmakerij

Misschien denken veel mensen aan een van de beroemdste Duitse voetballers als ze de naam Fritz Walter horen: de aanvoerder van het wereldkampioensteam van 1954. De Pfalz heeft echter niet alleen een uitstekende voetballer met deze naam voortgebracht, maar ook een uitstekende wijnbouwer: Fritz Walter, die in 1832 het wijnhuis in Niederhorbach, tussen het Pfälzerwald en de Rijn, oprichtte - een familiebedrijf dat nu wordt geleid door Eckhard Walter, de vijfde generatie van de familie die dit doet.

Eckhard Walter bouwde de vinotheek in 1995 en breidde deze in 2010 uit tot 100 vierkante meter, met ruimte voor 30 personen. Een extra proefruimte biedt plaats aan 40 gasten en de barrique-kelder biedt plaats aan nog eens 20 bezoekers. Het basisidee van Walter was duidelijk: hij wilde de traditie behouden op een van de oudste wijngaarden in de Pfalz, zonder kunstmatige, moderne franje. De muren zijn gemaakt van eenvoudig natuurlijk zandsteen, de planken van eenvoudig hout of staal.

Walter cultiveert ongeveer 50 hectare wijnstokken in zijn wijngaarden, die zich uitstrekken tot aan de Franse grens. In de wijngaarden rond Niederhorbach groeien traditionele druivenrassen zoals Riesling, Bourgogne en Traminer, maar ook nieuwe rassen zoals Dornfelder.

Als je de omgeving beter wilt leren kennen, de kastelen en paleizen, het Pfälzerwald of de Elzas, als je wilt wandelen en fietsen langs de wijnroute of in de Rijnvlakte - het wijnhuis Fritz Walter is het perfecte startpunt, vooral het „WeinHotel“ dat wordt gerund door Eckhards vrouw Christiane. Gasten kunnen er verblijven in verschillende categorieën, van Landhaus en Winzerhaus tot Winzerhaus Premium. Ze zijn allemaal ingericht met vinofiele details zoals grote fotomotieven van druiven, wijnranken of barriques aan de muren. In 2017 komen er 18 moderne kamers bij in boetiekhotelstijl met wellnessruimte en ontspanningscomfort op het hoogste niveau.

Goede en verse regionale specialiteiten worden geserveerd in het aangrenzende „WineRestaurant“ . Het vlees komt van familieboerderijen uit de regio, het wild uit lokale bossen en het brood wordt gebakken door Bäcker uit „Hiwwu un' Driwwe“, dus uit het nabijgelegen Bad Bergzabern en de Elzas. De wijnen op de uitgebreide wijnkaart zijn uiteraard afkomstig van het landgoed zelf. Het is hier dus best aangenaam. Ik weet zeker dat de voetballende naamgenoot zich ook erg thuis zou hebben gevoeld op het wijnhuis.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag & feestdag: 10:00 - 16:00

Neem contact op met