Hofmann Wijnmakerij

Ruim en modern, aangepast aan hun eigen persoonlijke smaak: Carolin en Jürgen Hofmann hebben een droom waargemaakt met hun nieuwe vinotheek in Bauhaus-stijl. Het is een plek om je goed te voelen, om samen te proeven, een plek van genot en plezier. Midden in de natuur, met uitzicht op de omliggende wijngaarden en de glinsterende wijnkelder, kun je proeven van het wijnassortiment van Willems-Willems en Hofmann.

Caroline en Jürgen Hofmann komen uit twee grote wijndynastieën. Carolin Hofmann, geboren als Willems, produceert sinds 2001 haar eigen wijnen op het Willems-Willems wijnhuis in het prachtige Oberemmel in Saarland: droge en halfdroge Riesling van hoge kwaliteit - een uitdagende onderneming in de Saar, een regio met een hoog aandeel restwijnen. En een succesvolle: Stuart Pigott kroonde de afgestudeerde Önologist Young Winemaker of the Year 2010, en ze won de „Best of Riesling“ wedstrijd georganiseerd door het vakblad „Weinwirtschaft“ in de categorie „Dry up to 12.5 percent“.

Omgeven door hellingen en dus beschermd tegen de wind, gedijen riesling- en bourgognewijnstokken hier goed op de wijngaarden op het zuiden, vlakbij de samenvloeiing van de rivieren Saar en Moezel. Het klimaat is vergelijkbaar met regio's rond de Middellandse Zee. De Devoonleisteenbodems, vermengd met afzettingen uit de tijd dat het schilderachtige Konzer Tälchen nog een rivierbedding was, geven de wijnen uit de regio een onmiskenbare mineraliteit en fijn fruit.

In 2006 trouwde Carolin met Jürgen Hofmann, die opgroeide op de wijngaard van zijn ouders Klaus en Irene in Appenheim in Rijn-Hessen en die door Gault Millau werd omschreven als een „echte duizendpoot“ . Het was daar, in Appenheim tussen Mainz en Bingen, ongeveer vijf kilometer van de Rijn, dat Carolin en Jürgen Hofmann zich vestigden en investeerden in het nieuwe gebouw voor hun gezamenlijke wijnmakerij. Hier zijn de kelder, de bottelarij en de wijnwinkel ondergebracht, net als de woning voor de hele familie, waartoe ook hun drie kinderen Johanna, Paul en Helena behoren.

De beste wijngaardlocaties worden gekenmerkt door schelpkalksteen uit het Tertiair, dat minerale, expressieve wijnen produceert. De geologische en klimatologische voordelen van de regio worden weerspiegeld in Hofmann's Rieslings, maar ook in de Grünen Silvaner, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Bourgondische wijnstokken. Met de nieuwe editie vernoemd naar hun motto „Schiefer trifft Muschelkalk“ bieden ze sinds 2011 een compleet assortiment van beide wijngaarden, een combinatie van zeer verschillende terroirs. Een combinatie van leisteen en schelpkalk. Een combinatie van Saar en Rheinhessen. Van Carolin en Jürgen.

 

Öffnungszeiten

Maandag - Vrijdag: 08:00 - 12:00; 14:00 - 18:00 (op korte termijn)
Zaterdag: 08:00 - 12:00; 14:00 - 18:00 (zonder vooraankondiging)

Neem contact op met