Wasem wijn

Er is veel te ontdekken in en rond Ingelheim: de prachtige natuur van het keizerlijk paleis, die je het beste kunt verkennen via een van de verschillende fiets- en wandelpaden; de Rijn, die je langs de oevers of vanaf een boot kunt verkennen; en natuurlijk het kuuroord Wiesbaden en de Gutenbergstad Mainz. Een absolute must in Ingelheim is echter een omweg naar het voormalige cisterciënzer nonnenklooster uit de 13e eeuw. Een historisch monument dat dankzij de inzet van de familie Wasem nieuw leven is ingeblazen.

Na drie jaar verbouwen en een complete renovatie bracht de wijnbouwfamilie het ensemble in 2012 weer tot leven - niet alleen om ruimte te bieden voor wijnverkoop, maar ook om van een bezoek een bijzondere ervaring te maken, zoals de eigenaren het zelf zeggen.

Om de vinotheek als middelpunt van het oude klooster heen hebben Holger en Burkhard Wasem en hun echtgenotes Karin en Ilona een vierdelig restaurant gecreëerd: van de wijnschuur met zelfbediening tot de grote seminarruimte voor feesten en evenementen en de Kreuzgewülbe met zijn luxe landelijke keuken tot het gastronomische restaurant in de Tonnengewülbe. Een culinair kwartet waarvan de inrichting harmonieus op elkaar is afgestemd.

Het cultiveren van traditie is vanzelfsprekend voor Holger en Burkhard Wasem, maar zonder star vast te houden aan het oude, altijd met het doel nieuwsgierig te zijn en open te staan voor vernieuwing om het oude net dat beetje beter te maken. De broers zijn de vierde generatie die het wijnhuis, dat in 1912 werd opgericht, leiden. Op 34 hectare wijngaard verbouwen ze internationale rode wijnen zoals cabernet sauvignon en merlot, maar vooral de klassieke variëteiten zoals pinot noir en pinot noir. Deze laatste heeft een nauwe band met het domein; de overgrootvader en oprichter van het domein, Julius Wasem, werd immers in 1964 geëerd met het Bundesverdienstkreuz voor zijn inzet voor het behoud van de Pinot Noir, die toen met uitsterven werd bedreigd.

Naast wijnproeverijen voor privégroepen vanaf tien personen, bieden de Wasems ook twee zeer speciale evenementen aan. Bijvoorbeeld de „Wine Flight“ een combinatie van wijnen met Rijn-Hessische lekkernijen en persoonlijke uitleg van de wijnmaker. Er zijn ook magische avonden in de kloosterkamers van het klooster, waar goochelaar Oliver de Luca je meeneemt op een fantastische reis naar de wereld van de middeleeuwen, naar de spiritualistische sessies van de 18e eeuw en verder naar onverklaarbare fenomenen van de moderne tijd. Om de zenuwen te kalmeren tijdens deze spannende avond vol spookachtige experimenten, kunnen gasten een menu met drie gangen en een wijnproeverij met vijf gangen verwachten. Goede wijnen, lekker eten en een beetje griezelen – inderdaad een bijzondere ervaring.

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 7:30 - 18:30
Zaterdag: 09:30 - 18:00
Sunday: 12:00 - 17:00

Neem contact op met