Wijnhuis Closheim

De dochter had waarschijnlijk een eigen mening. Op een gegeven moment verliet Anette Closheim de 150 jaar oude wijngaard van de familie aan de Nahe om de wereld rond te kijken. En op een gegeven moment kwam ze terug. In de tussentijd had ze geleerd dat zelfs een traditie die door de eeuwen heen is gerijpt iemand nodig heeft die het begrijpt als een gelukkige combinatie van vaardigheden, gevoeligheid en moed en tegelijkertijd begrijpt dat zulk geluk elke dag opnieuw veroverd moet worden.

Nee, ze wilde het wiel niet opnieuw uitvinden, stelt Anette Closheim gerust. Alles liep op rolletjes. Maar ze wilde iets uitproberen, moedig zijn, zich richten op kwaliteit en de routine achter zich laten. Toegepast op de wijn: selectiever oogsten, de hoeveelheid halveren, de smaak accentueren, nou ja, misschien niet verdubbelen, maar duidelijk accentueren. Nieuwe druivensoorten toelaten, meer werken met hout in de kelder, vertrouwen op spontane gisting; de lijst met innovaties was lang.

En werd beloond: Riesling Discovery of the Year bij de allereerste poging, promotie naar de league van wijnmakers die geliefd zijn bij de topgastronomie, een nieuw design, een nieuwe filosofie, een aparte lijn van 15 wijnen die nu haar naam draagt. De naam van een vrouw.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 12:00 & 13:00 - 18:00

Zaterdag van 09:00 - 15:00

We zijn bekroond door het Duitse Wijninstituut 2021. Onze vinotheek is een van de beste in Duitsland! Openingstijden ma-vr 10-12u en 13-18u, za 10-16u

Neem contact op met