Meyerhof - Wijnmakerij, vinotheek & pension

Het is niet per se een rode draad die door de vinotheek loopt. Eerder een paarse draad. Paars is al meer dan 20 jaar de dominante huiskleur van wijnhuis Meyerhof, zowel in het bedrijfslogo als op de etiketten van de wijnflessen. Sinds 2013 is de kleur ook terug te vinden in de nieuw gebouwde vinotheek, zowel op de planken als op de leren stoelen. Dit alles wordt gecombineerd met andere elementen zoals het donkere granieten aanrechtblad, het hoogwaardige hout in de rest van de ruimte en de aangename achtergrondverlichting om een prachtig homogeen totaalconcept te creëren.

De Meyerhof wijnmakerij in Flonheim in Rheinhessen is een familiebedrijf dat kan terugkijken op zeven generaties. Het wijnhuis bestaat echter pas sinds het begin van de jaren 1980, toen Artur Meyer, die het zijn naam gaf, een nieuw wijnhuis bouwde aan de rand van Flonheim. Vandaag de dag runnen zijn neef Bernd Hammer en zijn vrouw Daniela het bedrijf met twaalf hectare wijngaarden, en in 2013 kwamen hun dochter Alina en haar partner Sebastian Engel erbij na een studie wijnbouw in Geisenheim. Het resultaat is een perfecte combinatie van de ervaring en tradities van de ouders enerzijds en de nieuwe ideeën en dynamische frisheid van de volgende generatie anderzijds.

Het motto van de familie is: Plezier hebben in het maken van wijn en dat plezier in de fles brengen.“ En dat proef je. De wijnbouwfamilie is niet gespecialiseerd in bepaalde druivensoorten, de meest waarschijnlijke zijn Riesling en Pinot Gris. De cuvée Cabernet-Sauvignon-Merlot, die erg populair is bij gasten, en de unieke single-vineyard Riesling van de topwijngaard Uffhofer La Roche moeten worden opgemerkt.


De beste plek om te ontdekken hoe de wijnen smaken is direct bij de bron, in de 140 vierkante meter grote vinotheek van Meyerhof. Om de week af te ronden, organiseren de Hammers elke vrijdag om 17.30 uur een wijnproeverij met een proeverij van acht wijnen, een rondleiding over het landgoed en de kelder, gevolgd door een typisch Rheinhessen hapje. Als excursies biedt de familie ook wandelingen en huifkartochten aan naar de Trullo, het ronde wijngaardhuis.

De nieuwe vinotheek organiseert ook evenementen uit de „Wine meets ...“-reeks - van aspergeproeverijen in de lente ütot barbecue-avonden in de zomer en de Federweißen dag in de herfst. Als je wilt blijven na de wijnproeverijen of gewoon voor de gezelligheid, geen probleem: in mei 2014 opende de familie het nieuwe pension op de Meyerhof met tien tweepersoonskamers, een moderne ambiance en een vriendelijke sfeer. En natuurlijk met paarse kussens.

Openingstijden

 

Maandag – Vrijdag: 09:00 - 12:00; 14:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
En op afspraak

Neem contact op met