Wijnmakerij Ökonomierat Isler

Het is makkelijk te vinden, de vinotheek van Helmut en Christel Isler. Tot een paar jaar geleden lag de zaak nogal afgelegen, maar toen besloot het wijnbouwersechtpaar te verhuizen. In 2014, na een jaar bouwen, werd een nieuwe, moderne vinotheek en wijnwinkel gebouwd bij de ingang van Diedesfeld in het zuiden van Neustadt, direct aan de Duitse wijnroute.

De 85 kilometer lange Duitse wijnroute is een van de populairste toeristische routes van het land en biedt talloze attracties. Sinds twee jaar hoort daar ook de vinotheek van het wijnhuis Isler bij. Het ligt direct onder kasteel Hambach - een icoon van de Duitse democratische beweging in de 19e eeuw sinds het beroemde „Hambach Festival“ in 1832, een protestmanifestatie tegen de Beierse autoriteiten die destijds de Palts regeerden.

De familie runt hun wijnmakerij in Neustadt, met 13 hectare wijnstokken, al sinds 1700. Helmut Isler en zijn Christel zetten de trotse traditie voort in de tiende generatie, en de elfde is er al met zoon Alexander, die al voor de wijngaard en de wijnmakerij zorgt, en dochter Carolin, die verantwoordelijk is voor de marketing.

Gele zandsteen en betongrijs pleisterwerk, antracietkleurige raam- en deurkozijnen en de roestkleurige verf van de vinotheek zorgen al voor een ongewone visuele aantrekkingskracht van buitenaf. Het interieurontwerp is ook goed gedaan. Effen stenen in natuurlijke kleuren worden afgewisseld met parketvloeren, het eikenhouten meubilair wordt gecombineerd met een aantal items met een wijnthema, zoals de kapstok van vatenhout of de champagnebar. Een plek om te vertoeven en te proeven, aan de tafel op de begane grond, op de bank in de gezellige open haard lounge of op de bovenste verdieping van de vinotheek met een schitterend panoramisch uitzicht - een ruimte die gasten ook kunnen reserveren voor feesten zoals bruiloften of verjaardagen voor maximaal 64 personen.

De noodzakelijke ruimteventilatie verdwijnt bijna onopvallend onder de moderne plafondbetimmering die is uitgerust met dimbare LED-lampen. Grote abstracte muurschilderingen op de muren ronden de harmonieuze sfeer perfect af. Een gebouw waarin elke vierkante centimeter doordacht en plausibel lijkt.

Voor de gasten is er een kleine selectie van gerechten zoals ham en kaas, salami en rundercarpaccio of een dagelijks wisselende selectie van versgebakken taarten - en natuurlijk veel goede wijn voor erbij: Van de klassieke en typische soorten zoals Riesling en Silvaner, zoals Pinot Blanc en Dornfelder, tot meer uitgesproken smaken dankzij Chardonnay en Muscat, Sauvignon Blanc en Cabernet Cubin.

Als speciale service voor alle gasten die met de camper arriveren en niet verder willen rijden na een uitgebreide proeverij met eten en drinken, bieden Helmut en Christel Isler hun eigen parkeerplaatsen aan. Je kunt de wijnroute de volgende dag altijd vervolgen ...

 

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 11:00 - 19:00
Dinsdag vrij

Neem contact op met