Singer-Bader Wijnmakerij en Wijnkorf Vinotheek

Van buiten is de „wine basket“ een spectaculaire blikvanger - een grote vlechtwerkstructuur van hout en staal als de tweede huid van het drie verdiepingen tellende gebouw, een moderne interpretatie en architectonische woordspeling op de plaatsnaam. De begane grond wordt gedomineerd door een brede glazen pui die diepe inkijk biedt in de futuristische wijnbar. Het is gemakkelijk om de spanning tussen traditie en moderniteit te voelen die de twee jonge wijnmakers Julian en Barbara Singer hier hebben bereikt met hun opvallende wijnevenementenhuis boven twee oude wijnkelders uit de 16e eeuw. Een huis met karakter en profiel. Net als de wijnboeren, net als de wijn …

Korb in het Remsdal, in de buitenwijken van Stuttgart, aan de Württemberger Weinstraße. In september 2014 opende het jonge echtpaar, dat allebei afkomstig is uit de al lang bestaande wijnbouwfamilies Singer en Bader uit de regio, hun sensationele vinotheek, waarvoor ze meteen de eerste plaats in de wacht sleepten bij de Baden-Württemberger Jungwinzerwettbewerb 2015 (Baden-Württemberg wedstrijd voor jonge wijnboeren) in de categorie 'Wijnaanbod en wijnevenementen'. Ze wonnen ook de wedstrijd voor jonge wijnmakers in de categorie wijnkwaliteit bij het gastronomische tijdschrift „selection“.

Het idee voor deze unieke blikvanger werd geboren tijdens zijn wijnbouwstudie in Geisenheim en de bijbehorende stages in het buitenland op het gebied van wijn en architectuur. Vandaag de dag wordt het huis verlevendigd door talrijke evenementen: van wijn- en zintuiglijke seminars tot ballonvaarten en wijnwandelingen. De hoogtepunten zijn de live concerten elke donderdag: ontspannen avonden na het werk met muziek van regionale bands uit Stuttgart en het Remsdal, gegarneerd met lichte tapas zoals hartige taarten en gerookt vlees van wild zwijn uit het Remsdal, evenals wijnspecialiteiten uit de eigen wijngaarden van de familie. Het palet varieert van „Plaisir“ een 2015 Riesling Sauvignon Blanc feinherb van wijnhuis Bader, tot de 2012 Syrah van wijnhuis Singer met zijn licht rokerige smaak en mooie structuur.

Natuurlijk is het niet alleen de ambiance van het 100 vierkante meter grote pand dat telt voor het echtpaar, maar vooral de kwaliteit van de wijn, waarvan de wijnstokken groeien op de warmste hellingen van het Remsdal. Korber Kopf, Steinreinacher Hörnle en Kleinheppacher Kopf hebben een uniek microklimaat. Volle, rijke rode wijnen en veelzijdige witte wijnen zijn de passies van de twee Önologen.

Als je zelf een idee wilt krijgen van de omringende natuur, kun je het beste van tevoren een mandje pakken. In de waarste zin van het woord. Want de Singers im Weinkorb hebben ook picknickmanden te huur, in vier verschillende versies: van de vegetarische versie voor twee tot de familieversie voor drie tot vijf personen. De eigen wijngaardhutten van de familie in de heuvels bieden een prachtig uitzicht op het Remsdal voor een picknick.

Wijnproeverij tijdens openingstijden donderdag + vrijdag 15-18 uur, zaterdag 10-1 uur bij Weingut Singer-Bader, Albert-Moser-Str.100, 71394 Kernen-Stetten en in onze WEINKORB Vinothek Rosenstr.1, 71404 Korb.

Neem contact op met