Wijnhuis Thörle

In 2006 namen de broers Christoph en Johannes Thörle het wijnhuis over van hun ouders. De eerste successen werden snel zichtbaar, de wijnen behaalden hogere scores in verschillende wijngidsen en er werden nieuwkomersprijzen uitgereikt. De Brüder zijn nu de opstartfase ontgroeid en behoren tot de club van uitstekende en dynamische wijnboeren in Rheinhessen.

Hun focus ligt op de klassieke druivensoorten Riesling en Silvaner, maar ook op Bourgondische variëteiten. De wijnen groeien op kalkrijke bodems in de noordelijke heuvels van Rheinhessen. De telers willen dit terroir ook in de fles laten zien. De wijnen zijn vaak intens van smaak, maar ogen toch fris en vol harmonie, en altijd met hints van zout, mineraliteit en kruiden. Een typische expressie van de kalksteen wijnstokken.

Met de nieuwe vinotheek wilde de familie ook een forum voor onze wijnen creëren, een plek midden in de wijngaarden die toch opgaat in het landschap,

 

zegt Uta Mück-Thürle, moeder van de twee wijnmakersbroers. De experts zijn het erover eens: een groot succes. De nieuwe wijnwinkel van wijnhuis Thörle ligt majestueus op de Norenberg aan de rand van Saulheim. Je hebt het gevoel te zweven tussen de wijnranken«, aldus de jury, die de prijs in ontvangst nam.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 13:00 & 14:00 -18:00

Zaterdagen van 10:00 - 13:00 & 14:00 -17:00

Neem contact op met