Reiss Wijnmakerij

Wandeltochten met Martina Reiss zijn een echte belevenis. Dwars door het centrum van de beroemde wijngaard „Würzburger Stein“, met een prachtig panoramisch uitzicht op Würzburg, de op één na grootste stad van Franken. Martina Reiss kent alle verhalen en anekdotes over de metropool aan de rivier de Main.
Tijdens onderhoudende rondleidingen geeft ze diep inzicht in de veelzijdige geschiedenis en laat ze gasten ook kennismaken met de fascinatie van Frankische wijnen - tijdens proeverijen met heerlijke wijnen uit haar eigen wijnmakerij.

De familie Reiss verbouwde hier al wijn aan het begin van de 19e eeuw, maar het landgoed werd een echt wijnhuis in 1960. Vandaag de dag runt Martina Reiss het landgoed als wijndocent en manager samen met haar man Christian, die verantwoordelijk is voor wijntechnologie en vinificatie, en die het stokje van zijn vader Bruno overnam in 2003. In de wijnwinkel van 230 vierkante meter met 18 zitplaatsen bieden de ouders, Maximilian en Hannah-Sophia, geweldige wijnen uit kleine vaten, edele wijnen - en als echte noviteit een Silvaner, gerijpt in amfora's van Kretenzische klei.

Naast de moderne, lichte en transparante architectuur met een grote glazen gevel die van buitenaf de Würzburg Pfaffenberg weerspiegelt, wordt het interieur van de vinotheek gedomineerd door schelpkalk, het dominante gesteente van de wijngaarden rond Würzburg. Twee lichte, open verkoopruimten op de begane grond met zithoeken en statafels, achter de bar helder verlicht door de afbeelding van een Silvaner-druif.

De algemene indruk is elegant, eerlijk en minimalistisch - net als de wijnen van de 18 hectare grote wijngaard, die al verschillende prijzen hebben gewonnen, waaronder onlangs de Würzburger Pfaffenberg Traminer Auslese, die de gouden medaille kreeg op „Les Grands Concours du Monde Strasbourg 2016“ en 92 punten scoorde met de „Scheurebe Kabinett“ variant op de „Best of Scheurebe“ Contest. Op de „Austrian Wine Challenge Vienna“, 's werelds grootste proeverij, waren er ook zes gouden en vijf zilveren medailles. Gault Millau, die het wijnhuis in 2010 de derde druif toekende en daarmee de „Very good“ status, is ook regelmatig enthousiast en noteert elk jaar: „Derde druif gemakkelijk bevestigd ...“

Naast verse hapjes, variërend van eenvoudige fingerfood tot exquise meergangenmenu's, bieden Martina en Christian Reiss alle geïnteresseerden sinds kort ook een spannend kijkje in hun wijnbibliotheek, waar uitgebreide, deels antiquarische literatuur over het onderwerp wijn te vinden is.

Wijnproeven, lezen, wijnproeven en wandelen - een harmonieus totaalpakket op wijnmakerij Reiss in het noorden van Würzburg. Dit houdt lichaam en geest bij elkaar.

 

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 8:00 - 18:00
Zaterdag: 8:00 - 17:00
En op afspraak

Neem contact op met