Wijnmakerij & Wijnhuis L. Bastian

De sky is hier altijd de limit geweest. Zo'n 125 jaar geleden vroeg een zekere Andreas Neymeyer toestemming om massawijn te produceren en te leveren. Een paar maanden later kreeg hij de vergunning en werd hij zelfs beëdigd - als de eerste wijnboer van Baden. Een traditie die zijn achterkleinzoon met dezelfde naam, Andreas Neymeyer, nog steeds voortzet op het Bastian wijngoed in Endingen am Kaiserstuhl, dat in 1868 werd opgericht.

Het productassortiment van het familiewijnhuis biedt natuurlijk veel meer dan de Badense kwaliteitslikeurwijn, die een speciale traditie heeft onder de eerlijke wijnen. Op de eigen 8,5 hectare wijngaarden verbouwt het wijnhuis voornamelijk Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc, maar ook Müller-Thurgau, Riesling, Gewürztraminer, Muscat en Saint Laurent.

 

Neymeyer, die in 2001 bij het bedrijf van zijn ouders kwam werken na verschillende stages en een studie wijnbouw en oenologie, heeft de wijnen onderverdeeld in vier categorieën: „Alle Tage“ zijn wijnen om te serveren in literflessen, „Élégance“ zijn lichte en fruitige wijnen in 0,75-literflessen. Achter „Expression“ staan wijnen met body en krachtige expressie en „****Stern“ staan de uitzonderlijke viersterrenwijnen op het etiket.

Na een verwoestende grote brand in 2010 zijn de wijnmakerij en het wijnhuis herbouwd in een modern jasje. In 2011 besloot Neymeyer het wijnpersstation, dat niet door de brand was getroffen, te moderniseren. Vandaag de dag is het - naast het architectonisch heldere en luchtige nieuwe gebouw - de ziel van de wijnmakerij. Na ongeveer 6.500 uur renovatie en uitbreiding werd de nieuwe vinotheek in 2013 geopend.

Een echte blikvanger is de 60 vierkante meter grote muurschildering van de eigen Chardonnay wijngaard, naast de sporadisch geplaatste vaten en de licht gebogen bar. Het proeflokaal bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw.

 

Naast een bezoek aan de vinotheek en een rondleiding door de oude wijnkelder direct eronder, is een absolute traktatie een avontuurlijke rondleiding door de Löshohlweg wijngaard in een oude Unimog 404S. Op de open laadruimte van de legendarische terreinwagen, die is uitgerust met banken, voert de tour je over hobbelige paden door de wijngaard tot aan de bergen met een prachtig panoramisch uitzicht op het landschap rond de Kaiserstuhl - inclusief sfeervolle harmonieuze proeverijen van de eigen wijnen van het landgoed direct naast de wijnstokken.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9:00 uur - 12:00 uur; 14:00 uur - 17:30 uur
Zaterdag: 9:00 am - 12:00 pm

Openingstijden: ma-vr 9:00 - 12:00 & 14:00 - 17:30, za 9:00 - 12:00; Unimog wijngaard rondleidingen en wijnmakerij rondleidingen; ONLINE wijnproeven

Neem contact op met