Wijnmakerij Markus Meier - Meier Weinerlebnis GmbH

In het begin was wijnbouw slechts een hobby voor zijn vader en grootvader. Markus Meier zelf had dit allemaal niet in gedachten en koos voor een ander carrièrepad als werktuigbouwkundig ingenieur en bedrijfseconoom. Maar op een gegeven moment raakte hij gefascineerd door de wereld van wijn en wijnbouw en veranderde hij van carrière in een gepassioneerd wijnmaker. Tegenwoordig leidt hij een eersteklas wijnmakerij in Südfranken.

Wanneer je de in 2012 geopende "Weinerlebnis Vinothek" binnenstapt, herken je al snel het basisidee en de filosofie die Meier nastreeft. Want alles in de 240 vierkante meter grote ruimte draait om de natuur. Natuurlijke bouwmaterialen, eiken vloeren, veel licht - het is een spel met de vier elementen vuur, water, aarde en lucht. Harmonie met de natuur en duurzaamheid in de wijnbouw zijn de twee stelregels van Markus Meier: „De wijngaard niet veranderen in een wijngaard, maar levend houden zodat de wijn ook leeft. De druiven voorzichtig verwerken, zonder pompen, dat is voor mij allemaal vanzelfsprekend.

Dus in 2015 bundelde Meier zijn krachten met twaalf andere jonge wijnboeren uit Franken en vormde de „Ethos“ groep, met als doel het culturele wijnlandschap in Franken te behouden, bestaande hulpbronnen te behouden en schone, eerlijke en eerlijke wijnen te produceren op een milieuvriendelijke manier. Markus Meier slaagt daarin. Bij de Frankenwijnprijs 2015 kreeg het wijnhuis de ereprijs en zes gouden en zilveren onderscheidingen voor zijn wijnen. Meier bereikte de finale van de Best of Gold 2016“ met drie wijnen en werd genomineerd in de categorie rode wijn/cuvée bij de drie beste Frankische rode wijnen.

Zijn druivenrassen zijn Silvaner (30%), Riesling (18%) evenals Pinot Blanc, Scheurebe en fijne fruitige wijnen (35%), wat rode wijn (Cabernet en Pinot Noir) van de steile hellingen, en de nieuwe passie is ook voor Sinaasappelwijn. De variëteiten groeien op de sites in het zuidelijke Steigerwald en in de zuidelijke Maindreieck op rijke, diepe Keuper bodem en op gemineraliseerde schelpkalk.

Meier organiseert regelmatig evenementen en excursies in zijn vinotheek: Tussen februari en november is er elke tweede donderdag van de maand een after-work party, evenals kelderrondleidingen en proeverijen. Ook op het programma: ontspannende wandelingen naar de panoramahut tussen de rijen wijnstokken in de wijngaarden, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Steigerwald. In de zomermaanden worden hier elke eerste en derde zondag wijnproeverijen en regionale hapjes georganiseerd. In het centrum van de wijnmakerij Markus Meier. Midden in de natuur.

 

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 13:00 - 19:00

Zaterdag: 10:00 - 18:00

Neem contact op met