Wijnhuis J.J. Berizzi

Nicole Graeber zegt dat je betoverd zult raken door de bijna mediterrane flair van de zuidelijke wijnroute. Wie kan dat tegenspreken? In een regio waar amandelen en vijgen groeien, kastanjes en kiwi's, in een gebied waar citroenen bloeien. Toscane tedesca, het „Duitse Toscane“.

Nicole Graeber kent ook de weg in het „echte“ Toscane. Geboren in het familiebedrijf van haar ouders Peter en Hannelore, werkte ze op verschillende landgoederen in de Chianti regio na het voltooien van haar leertijd als wijnmaker en een opleiding tot wijnbouwtechnicus. Later verhuisde ze naar Australië en nam het wijnhuis, dat in 1881 werd opgericht, in 2009 over. Dit maakt haar de vierde generatie van de familie die het bedrijf leidt.

In 2012 opende ze de 80 vierkante meter grote wijnwinkel in een klassieke, traditionele stijl met het karakter van een landhuis. Het wordt omringd door de aangrenzende wijngaarden en een idyllische landgoedtuin. Bezoekers moeten zich hier op hun gemak voelen, even afstand nemen van het dagelijks leven, met lef en plezier wijn proeven om in alle rust hun persoonlijke favoriete druppel te vinden.

Het wijnhuis met zijn 15 hectare wijngaarden staat bekend om zijn fijne selectie mousserende en half-mousserende wijnen, vooral de Pinot Sekt Blanc de Noirs Brut, evenals de Gelbe Muskateller Doux mousserende wijn, beide geproduceerd volgens de traditionele methode, elk jaar voor de 1e Advent. Andere specialiteiten zijn knapperige Rieslings beïnvloed door de rode zandsteen, fijne Bourgogne wijnen zoals Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay, geurige bouquet rassen zoals Scheurebe en Gewürztraminer, evenals fruitige, complexe rode wijnen, die worden gerijpt in kleine hoeveelheden gedurende 30 maanden in kleine eiken barriques.

Een echt uitgebreid assortiment dat al vele prijzen heeft gewonnen. De Scheurebe Trockenbeerenauslese uit 2015 behaalde bijvoorbeeld de eerste plaats in de Discovery of the Year 2016, terwijl het ook zes keer de Ereprijs van de staat won bij de Rheinland-Pfalz State Wine Awards en zelfs de Grote Ereprijs van de staat in 2010.

Nicole Graeber biedt regelmatig wijnproeverijen aan met kelder- en wijngaardrondleidingen van anderhalf tot drie uur. Op verzoek serveert ze ook kaas uit de Elsmann kaaskelder, een hartig Pfälzer huisgemaakt worstplateau of kleine hapjes. En tijdens hun eigen seminars kunnen gasten zich onderdompelen in de wereld van de sensorische analyse en te weten komen hoe perziksmaak in Riesling terechtkomt. Of ze kunnen acht verschillende chocolades proeven met acht verschillende wijnen. Past Riesling goed bij pure chocolade? Of Silvaner met volle melk? Hoe dan ook, de spannende smaakbeleving past hier goed bij. Naar de plek van plezier en genot.

 

Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag: 9:00 - 12:00 uur; 14:00 - 18:00 uur 
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

Zaterdag 14 april: 10:00 - 21:00 uur

Open zondagen 2018: 30.09.; 07.10.; 14.10.; 18.11. telkens 10:00 - 17:00 uur

Neem contact op met