Wijnhuis Anton

Het wijnhuis Anton is een vrij jong bedrijf. In 2004 nam Ralph Anton het bedrijf over van zijn vader Karl, die hier in Kirrweiler in 1965 begon met een kleine distilleerderij en pas in de jaren 70 wijn begon te bottelen. Na zijn studie in Geisenheim besloot Ralph Anton om het wijnhuis uit te breiden. Vandaag de dag cultiveert hij de beste wijngaarden zoals Mandelberg, Oberschloss en Römerberg, waar rode en witte wijnen prachtig groeien, waaronder alle Bourgognewijnen van Pinot Blanc tot Pinot Gris en de bijbehorende Chardonnay en Auxerrois, maar ook Sauvignon Blanc en Muscat.

Kirrweiler, de plaatselijke gemeente in het Südliche Weinstraße district, tussen Neustadt en Landau, is een van de grootste wijnbouwgebieden in de Pfalz. Maar hoewel het bedrijf van Ralph Anton nog geen lang gevestigde wijnmakerij is, heeft hij in slechts een paar jaar tijd al voor een sensatie gezorgd - met zowel zijn wijnen als zijn vinotheek. De ruimte van 80 vierkante meter, die in september 2013 werd geopend, biedt plaats aan 45 personen. Het belangrijkste doel van Anton en zijn vrouw Simone was om het culturele goed van wijn centraal te stellen, om van wijn kopen een belevenis te maken en tegelijkertijd de nuchtere aard van de familie en het wijnhuis uit te drukken.

Een duidelijke lijn volgend, creëerde interieurontwerper Thomas Blinn een spannende mix van beton en kleipleister. De verwijzing naar de natuur wordt gesymboliseerd door eiken balken uit een oud wijnpershuis, terwijl de presentatieruimte licht, vriendelijk en open is. Grote ramen bieden uitzicht op het landschap van de wijngaard, terwijl glas in de vloer uitzicht biedt op de kelder. Architect Blinn vergelijkt het belang van de vinotheek zelfs met een speciaalzaak voor edelstenen: „De wijnen zijn de juwelen die in scène moeten worden gezet en tot hun recht moeten komen, net als in een juwelierszaak.“
Ralph Anton heeft ook een voorkeur voor zijn eigen mousserende wijnen. Vooral de Pinot Blanc de Noir, die al jaren wordt bekroond met de Gouden Kamer Award van de deelstaat Rijnland-Palts. De „Williams Christ -S-“ won ook goud, want net als zijn vader Karl is distilleren een grote passie voor Ralph Anton. Door lokale vruchten te raffineren tot sterke drank bewijst Anton zijn klasse en veelzijdigheid.

Ralph en Simone Anton bieden lokale lekkernijen op speciale evenementen zoals de Wijndagen in mei, gegarneerd met een live concert, een aangename muzikale begeleiding bij het proeven van hun eigen wijnen. Cultuur en wijn - dat betekent plezier voor de oren en het gehemelte.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 12:00; 14:00 - 18:00 
Zaterdag: 10:00 - 16:00 h
Zondag & feestdag op afspraak

Proef en verkoop: Openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, raadpleeg onze homepage. In september/oktober is onze vinotheek geopend als wijnbar.

Neem contact op met