Pauser Wijnmakerij

Een van de hoogtepunten van het jaar is de gebakken appelmarkt in de herfst. Een groot gebaksbuffet, hartige regionale specialiteiten uit de regio Rheinhessen, een groot kaasbuffet in de kelder en natuurlijk veel wijn uit het eigen assortiment - dit alles is hier elk jaar op 30 oktober verkrijgbaar. Natuurlijk is een bezoek aan het wijnhuis Pauser in Flonheim het hele jaar door de moeite waard. Pauser is een jong, fris en creatief familiebedrijf. Friedrich Pauser en zijn dochter Eva Pauser-Brand - de jonge wijnmaker werd in 2005 Rijn-Hessische wijnkoningin - werden eind jaren 1970 opgericht en bewerken nu meer dan 30 hectare wijngaard.

Hoge mineraliteit, frisheid, fruit en een elegante stijl zijn de kenmerken van haar wijnen. De nadruk ligt vooral op de Bourgogne-variëteiten en de „sur lie“ single-vineyard wijnen, evenals de pittige Chardonnay, Sauvignon Blanc en Blanc de Noir. Onder de rode variëteiten gedijen Saint Laurent en Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah goed op de wijnstokken. Friedrich en Eva Pauser hebben duidelijk verdeeld wie voor welke wijn zorgt: De vader zorgt voor de witte wijnen, de dochter voor de rode.

Vrouw en moeder Cornelia is verantwoordelijk voor de klantenservice en het kantoorwerk, maar ook voor het organiseren van evenementen in de vinotheek. Deze werd in 2010 gebouwd met een oppervlakte van 400 vierkante meter, met een lichte, uitnodigende proefruimte van staal, glas, hout, leisteen en steen. Wijnproeverijen, in kleine of grote groepen, en privéfeesten zijn altijd mogelijk. De evenementenruimte met het zonneterras ervoor is zeer aantrekkelijk en biedt een prachtig uitzicht over de Rijn-Hessische heuvels.

De wijnproeverijen worden begeleid door een selectie van verschillende gerechten, van vegetarische en internationale gerechten tot stevige lokale specialiteiten. Het aanbod omvat ook wijngaardwandelingen naar de Flonheimer Trullo gevolgd door een proeverij van zes eigen wijnen van het landgoed, waarvan er al veel geproefd zijn.

Het wijnhuis heeft jaarlijkse onderscheidingen ontvangen van de Landbouwkamer van Rijnland-Palts en Gault Millau beveelt het wijnhuis met één druif aan. De wijngids "Der Mainzer" riep het wijnhuis uit tot een van de beste in Rheinhessen, en de 2014 Sauvignon Blanc Lagenwein „sur lie“ veroverde de eerste plaats op de „Sauvignon Blanc Trophy 2015“ met 92 punten. Organisator Mario Scheuermann zei in zijn eerbetoon: "Uiteindelijk zegevierde de winnende wijn vooral door zijn ongeëvenaarde actualiteit." Het beste is om hem zelf te proeven in de vinotheek van wijnhuis Pauser, een plek van harmonie en gastvrijheid.

 

 Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 09:00 - 12:00; 13:00 - 18:00

Neem contact op met