Weber Wijnmakerij

Een levendige en eigentijdse wijncultuur, gecombineerd met een uitstekend aanbod van lekkernijen uit de keuken en de kelder, vers, regionaal en gevarieerd - dat is de filosofie van de familie Weber in hun wijnmakerij in het hart van de regio Breisgau.

Gelegen op de overgang van de Rijnvlakte naar het Zwarte Woud, is de Weber wijnmakerij indrukwekkend vanaf het moment dat je aankomt. Een opvallend gebouw met state-of-the-art architectuur, veel glas, rechte lijnen, duidelijke contouren en fascinerende inzichten en uitzichten op de verschillende productiegebieden in de wijnkelder en de gevarieerde natuurlijke omgeving. Alle verwerkingsstappen - persen of gisten, rijpen of bottelen - vinden plaats op één niveau.

De wijnkelders, die tot zeven meter met aarde zijn bedekt, en de flessenopslag bevinden zich tot 50 meter diep in de berg. Dit zijn ideale omstandigheden om de natuurlijke koelte van de bodem te gebruiken voor de wijnproductie. Dit betekent dat er geen koeling of verwarming nodig is.

Het begon hier allemaal zo'n 70 jaar geleden. In 1948 kocht het echtpaar Kosmas en Frieda Weber de hellingen van de voormalige Barbara ertsmijn, legde terrassen aan en plantte de eerste drie hectare wijnstokken naast 250 walnootbomen. In 1975 gaven ze het landgoed over aan hun jongste zoon, de huidige senior manager Werner Weber, die samen met zijn vrouw Margot het wijnhuis in de daaropvolgende decennia tot een van de toonaangevende wijnhuizen in de regio maakte. Als de huidige directeur beheert zoon Michael de teelt en vinificatie van momenteel 18 hectare wijngaarden in samenwerking met zijn ouders en zijn partner Annika.

De belangrijkste variëteiten van het Weber wijnhuis zijn Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir, maar ook Müller-Thurgau, Riesling en Scheurebe. Een bijzonderheid: de variëteiten zijn onderverdeeld in drie categorieën. De literfles met het witte etiket staat voor lichte wijn voor ontspannen uurtjes. De "SE" selectie (lichtgrijs etiket) biedt met zijn zuren en fruitigheid wijnen voor elke gelegenheid. De beste wijnen staan daarentegen in de "Premium"editie met het donkergrijze etiket: wijnen voor kenners. Veel prijzen zijn het bewijs van de hoge kwaliteit. Op de „AWC Vienna“, de grootste officieel erkende wijnbeoordeling ter wereld, ontvingen de 2013 en 2014 jaargangen Pinot Gris en de 2014 Pinot Blanc gouden medailles in de „Premium Dry“ categorie. Er waren ook zes zilveren medailles.

Onze huisbrandewijnen in halve liter flessen zijn ook een specialiteit, van walnotenlikeur en druivenbrandewijn tot Williams-Christ peer. Rondleidingen en wijnproeverijen zijn mogelijk in de kelder, tijdens wandelingen door de wijngaarden of tijdens een gezellige barbecue. Natuurlijk kunnen bezoekers de wijnen ook proeven in het restaurant van het landgoed met heerlijke gerechten uit de regio Baden.

 

Openingstijden

Restaurant:
Woensdag t/m zondag: 11:30 - 14 uur; vanaf 18:00 uur

Raffinaderij:
Maandag - Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 14:00

Wijnleven in Breisgau - aan de rand van het Zwarte Woud. Wijnmakerij, restaurant, de grootste walnotentuin van Zuid-Duitsland, wijnevenementen, schnaps en jenever, bijzondere locatie met uitzicht over de Rijnvlakte naar de Vogezen en het Zwarte Woud.

Neem contact op met