Abril wijnen

Soms slaagt architectuur erin een uitroepteken te maken. Om een statement te formuleren, slank en duidelijk, dat alles samenvat wat een gebouweigenaar te zeggen heeft. We zijn aangekomen in een nieuw tijdperk, zegt het wijnhuis Abril in Bischoffingen. We cultiveren een traditie sinds 1740, we hebben de kennis van wijnbouw van een veel langere tijd - maar we leven in het heden. En we voelen ons verantwoordelijk voor wat er na ons komt. Het uitzicht vanuit de enorme panoramavensters is dan ook over de groene heuvels van de Kaiserstuhl, waar al meer dan duizend jaar wijn wordt verbouwd: hier liggen onze wortels, zowel symbolisch als letterlijk.

De energievoorziening van het complex is overigens grotendeels CO2-neutraal. Dat was immers wat het gebouw zichtbaar moest communiceren: We zijn aangekomen in een nieuw tijdperk.
We hebben de tekens begrepen. Onze wijn is net zo duidelijk en eerlijk als de lijnen van de architectuur. Biologisch is geen officieel kwaliteitskeurmerk, maar een kwestie van verantwoordelijkheid, een vanzelfsprekendheid. Vergeet alle fratsen. De kwaliteiten van de wijnen van wijnhuis Abril worden, afhankelijk van hun karakter, gelabeld als fruit, pit en tijd. Dat is het enige dat telt.

Openingstijden

Vrijdag t/m vrijdag: 08:00-12:00  & 13:00-17:00 (november - maart)

Vrijdag t/m vrijdag: 08:30-12:00  & 13:00-17:30 (april-oktober)

zaterdag: 09:30 – 13:00 (maart-december)

Maandag-vrijdag 8:30 - 12:00 & 13:00 - 17:00 Maandag t/m vrijdag: 08:30-12:00 & 13:00-17:30 (april-oktober) Maandag t/m vrijdag: 08:00-12:00 & 13:00-17:00 (november-maart) Zaterdag: 09:30 - 13:00 (maart - 18 december)

Neem contact op met