Weingart Wijnmakerij

Als je niet expres naar Spay komt, zie je het in eerste instantie misschien alleen vanuit je ooghoeken. Ze onderbreken dan spontaan hun reis op de nabijgelegen hoofdweg en zijn al snel helemaal betoverd door het afgelegen juweeltje dat sinds twee jaar een vaste plek heeft aan de voet van de helling van de wijngaard »In der Zech« de proefkar van wijnmakerij Weingart.

De naam »Vinothek« valt niet echt in de smaak bij Florian Weingart – voor hem is het veel te ver verwijderd van de agrarische wortels van het bedrijf, dat pas in de jaren zestig door zijn vader werd omgevormd tot een puur wijnhuis. »Het kan ook gezellig zijn« zegt de 48-jarige, verwijzend niet alleen naar de met hout beklede trailer met aangrenzend terras, maar vooral naar de grote eiken tafel binnen. Er is plaats voor maximaal twaalf personen - en het zijn de toevallige ontmoetingen die vaak tot bijzondere gesprekken leiden.

»Mijn vrouw en ik werden geïnspireerd door de klassieke 'table d‘hôte‘ in Frankrijk en hebben later alles ontworpen zoals we het zelf mooi vinden.« Avant-garde gimmicks zijn hier overbodig – het uitzicht op de wijnranken en de geurende rozen die liefdevol door de familie zijn geselecteerd, is genoeg. Iedereen die geïnteresseerd is in wijn kan hier het assortiment Riesling en Pinot Noir proeven. Ongeacht of ze vaste klanten zijn of net met hun wandelrugzak zijn binnengewandeld. »Het is niet ongebruikelijk dat we mensen spontaan uitnodigen voor een kleine rondleiding door onze wijnkelder,

 

legt Weingart uit.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 14:00 – 18:30

zaterdag van 11:00 – 18:30

Openingstijden: ma.-vr. 14:00-18:30 Zat. 11:00-18:30 Gesloten op zon- en feestdagen. Navi Routebeschrijving via Mainzer Str. 31, Spay. Volg dan de borden naar Pererspay 1.

Neem contact op met