Wijnhuis Van Volxem

Honderd tot honderdtwintig jaar geleden behoorden de wijnen uit de Moezel, Saar en Ruwer tot de beste ter wereld. In veel grote steden en restaurants waren ze soms hoger geprijsd dan bekende namen uit Bordeaux, Bourgogne of Champagne. Daarna volgden decennia van sluimering. Sommige wijnhuizen raakten volledig in de vergetelheid.

Eén daarvan werd uit de vergetelheid herrezen door een zoon van de Bitburgerdynastie. In 1999 nam Roman Niewodniczanski het wijnhuis Van Volxem aan de Saar over. Zijn visie: terugkeren naar de gouden eeuw van Saar Riesling. Twintig jaar later is de wijnwereld het daarmee eens. Roman Niewodniczanski is succesvol. Samen met een handvol andere wijnboeren heeft hij de Saar een nieuw aanzien gegeven. Met fijne, delicate Rieslings van de steile hellingen.

 

Niewodniczanski bereikte in 2019 nog een mijlpaal. De Van Volxem manufactuur werd geopend. Hier komen de kernwaarden van zijn wijnfilosofie samen: helderheid, elegantie en precisie, ook in architectuur en design. »In de internationale wijnbouw zijn wijn en architectuur altijd hand in hand gegaan«, zegt Niewodniczanski. »Het hele gebouw is zo gebouwd dat alle processen in de wijnmakerij door de zwaartekracht kunnen worden uitgevoerd. »We hoeven geen pompen te gebruiken, wat de wijn beschermt«, legt Niewodniczanski uit. Een van de prestaties van de wijnondernemer is het combineren van functionaliteit met een elegant ontwerp.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 11:00 - 18:00

Neem contact op met