WEINWERK de wijnmakerij

Een wijnkelder op het dak? Dat past heel goed bij de Weinwerk Manufaktur in het kuurcomplex van Bad Kissingen. Kathrin Baier-Buttler en haar team doen de dingen tenslotte graag een beetje anders dan anderen. Zo besloot haar man - architect van beroep - na de aankoop van het historische gebouw uit 1874: "We draaien de doos gewoon om!" Omdat de oude koepel het gewicht van de tanks en barriques nooit had kunnen dragen, werd het gebouw statisch volledig gereorganiseerd.

Nadat de druiven, die allemaal in het naburige Hammelburg groeien, zijn ontsteeld en geperst, wordt de most vanaf de begane grond via een pijp omhoog gepompt. Sinds 2020 worden alle creaties van de fabriek in het centrum van de stad geproduceerd en kunnen ze worden geproefd in de eigen wijn- en tapasbar. "Het gebouw stond al jaren leeg," vertelt Kathrin Baier-Buttler, die in Bad Kissingen naar school ging en zich nog goed herinnert dat er vroeger een tapijthandelaar zaken deed. In ieder geval was de stad enthousiast over het concept van de wijnmakerij.

De 45-jarige bedrijfseconome, die eerder in de marketing werkte, kan gerust een carrièrewisselaar worden genoemd. Nadat ze haar eerste wijngaard had gekocht, lanceerde ze in 2010 haar eigen Silvaner wijnoogst. Vandaag de dag kan ze rekenen op een team van 16 mensen, waaronder veel experts uit de familie van haar man. Kathrin Baier-Buttler is ook vanaf het begin het creatieve hoofd van het Weinwerk geweest. Volgens de bedrijfsleidster moet genieten van wijn leuk zijn. Daarom huurde ze in 2016 een historisch paviljoen in het Regentenbau-ensemble van het populaire kuuroord. Maar omdat deze »flagstore« met net geen 40 vierkante meter niet bijzonder groot is, en ze klanten niet alleen evenementenruimte wilden bieden, maar ook wilden laten zien hoe de wijnen worden gemaakt, openden ze ook de nieuwe productiefaciliteit aan de Rosengarten.

 

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 14:00 – 22:00

Dagelijks geopend van 14:00 - 22:00 (vr. & za. tot 24:00) Evenementen zoals aspergediner in de wijngaard, yoga in de wijngaard, wijngaardwandeling, wijn & dans zie www.weinwerk-hab.de Picknick in het park elke zon mei-sep. Wijnproeverij, vinofiele stadswandeling etc.

Neem contact op met