Wijnmakerij Behringer

Het begon allemaal met zeven broden. Dat was de prijs die de Behringers in 1634 moesten betalen voor de overname van de herberg "Zur Krone" op het marktplein in Abtswind. Sindsdien zijn de Behringers een lang gevestigde familie in dit kleine stadje in het westen van het natuurpark Steigerwald, dat vandaag de dag te vinden is aan de poorten van het marktplein, omringd door hun wijngaarden.

De Steigerwaldwijn is een specialiteit dankzij de steile, warme, droge en door bossen beschermde hellingen in het zuiden en zuidwesten. Kenmerkend zijn de Keuperbüden, diepe, kleiachtige en vruchtbare bodems waarop wijnen groeien met een bouquet-emphasising varietal karakter en die ook extreem lang water kunnen opslaan, wat een groot voordeel is in warme en droge wijnjaren.

Natuurlijk domineren hier ook de witte wijnen, die ongeveer vier vijfde van het assortiment uitmaken, van Müller-Thurgau tot Gewürztraminer, van Pinot Blanc tot Gelber Muskateller en exotische wijnen zoals Albalonga. De wijnen worden ingedeeld in drie categorieën: „New Franconia“ omvat ongecompliceerde, fruitig-frisse wijnen die leuk zijn om te drinken en worden geschonken uit Bordeaux-flessen of witte Bocksbeutel-flessen. „Classic Franconia“ biedt expressieve en authentieke wijnen, stuk voor stuk perfecte begeleiders van gerechten in de groene Bocksbeutel. En „Großes Franken“ belooft unieke smaakervaringen in Bocksbeutel, Bordeaux en Bourgogne flessen, waar de harmonie van de druivensoort, bodem en klimaat samenkomen met de ervaring van wijnmaker Thomas Behringer.

De beste manier om de smaak te ervaren van de wijnen die Thomas Behringer verbouwt op zijn 43 hectare wijngaarden is in de gloednieuwe vinotheek, die in het voorjaar van 2016 werd voltooid na anderhalf jaar bouwen. Een juweeltje dat te bereiken is via een 30 meter lange catwalk, een interieur met hoogwaardige materialen waarin hout de boventoon voert. Zo werd er drie ton eikenhout gebruikt voor het ontwerp van de vloer en het plafond. In de grote ruimte van 125 vierkante meter hebben de Behringers een tien meter lange bar als centraal middelpunt geplaatst, naar eigen zeggen de langste bar van Franken. De eigenaren serveren regionale tapas, kleine hapjes zoals ham en salami van Galloway rundvlees en veel kaas om de proeverijen te begeleiden.

Als opgeleid wijnsommelier biedt Ingrid Behringer drie uur durende wijnseminars op het familiebedrijf, evenals anderhalf uur durende rondleidingen, waarbij gasten de wereld van het wijnmaken vanuit een compleet nieuw perspectief kunnen bekijken tijdens proeverijen in de wijngaarden. Een bijzondere ervaring is de omweg naar de Weinberghütte met een prachtig uitzicht tot ver in de regio Main en Weinfranken. En als je de verschillende aroma's gewoon met je neus wilt ervaren, is het eigen sensorische centrum de perfecte plek voor jou. Zien, proeven en ruiken. Bij Behringers zijn er smaken voor alle zintuigen.

 

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 9:00 - 12:00; 13:00 - 18:00

Neem contact op met