Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Scheurebe Het uitgesproken aroma doet denken aan cassis, perzik of rijpe peer.
-
Druivensoort Gutedel De bijzondere charme van de Guteldelwijnen ligt in hun neutrale smaak, die het terroir uitdrukt.
-
Druivensoort Ortega De Ortega-wijnen, die vaak het niveau van Auslese bereiken, worden gekenmerkt door fijn fruit en een perzikachtig aroma.
Rote Rebsorten
-
Druivensoort Spätburgunder Spätburgunder is het belangrijkste rode druivenras in Duitsland.
-
Druivensoort St Laurent fijne zuurgraad, milde tannine, fluweelzacht
-
Druivensoort Acolon Fijne fruitsmaken en subtiele tannines kenmerken deze variëteit.