Charlotte Weihl is de nieuwe Duitse wijnkoningin

27.09.24

De 76ste Duitse Wijnkoningin is Charlotte Weihl uit de Pfalz. In een finale die tot het einde spannend was, won de 25-jarige de verkiezing op 27 september in 'Neustadt an der Weinstraβe".

  • Persberichten
Charlotte Weihl aus der Pfalz ist die 76. Deutsche Weinkönigin. Ihr zur Seite stehen die Deutschen Weinprinzessinnen Katharina Gräff von der Nahe und Julia Lambrich vom Mittelrhein.
Charlotte Weihl aus der Pfalz ist die 76. Deutsche Weinkönigin. Ihr zur Seite stehen die Deutschen Weinprinzessinnen Katharina Gräff von der Nahe und Julia Lambrich vom Mittelrhein.

Als Duitse Wijnprinsessen maken Julia Lambrich uit de Middenrijn en Katharina Gräff uit de Nahe het nieuwe koninklijke trio compleet.

"Het is een onbeschrijfelijk gevoel, een mengeling van dankbaarheid en overweldigende voldoening", zei de kersverse wijnmajesteit, zichtbaar ontroerd, direct na haar verkiezing. „Ik kijk er het meest naar uit om de komende tijd met de twee Wijnprinsessen te beleven", verklaarde de studente International Wine Business. Voor de 11de keer ging de kroon van de Duitse Wijnkoningin naar de op één na grootste wijnregio.

Het publiek stemt

Er was een enorm gejuich toen DWI Marketing Director Steffen Schindler de stemming van de 70-koppige jury aankondigde over welke drie van de vijf finalisten definitief een Duitse wijnkroon zouden dragen. Daarna kreeg het nieuwe trio nog een kans om de jury en vooral het publiek te overtuigen in een gezamenlijke spelronde en persoonlijke toespraken. Uiteindelijk bepaalden de kijkers in de zaal en thuis online, wie de 76ste Duitse wijnkoningin mocht worden.

Mooie kroningsceremonie

Er heerste een gespannen stilte op het podium en in de zaal toen Steffen Schindler de uitslag van de publieksstemming bekendmaakte: "Charotte Weihl is de nieuwe Duitse Wijnkoningin". De twee Duitse Wijnprinsessen, die ook werden gekroond, begroetten de zichtbaar ontroerde nieuwe Duitse Wijnkoningin met een warme omhelzing.

Onder het juichende applaus van het 700-koppige publiek werden Charlotte Weihl en de twee Wijnprinsessen gekroond door hun voorgangers. We hadden niet slechts drie, niet slechts vijf, maar we hadden twaalf geweldige kandidaten," benadrukte Steffen Schindler.

"Met het nieuw gekozen trio Majesteiten zullen drie uiterst deskundige en zelfverzekerde vertegenwoordigers Duitse wijn wereldwijd op competente wijze vertegenwoordigen", zei de marketingdirecteur van DWI.

Als de 76ste Duitse Wijnmajesteiten reizen Charlotte Weihl, Julia Lambrich en Katharina Gräff een jaar lang namens het Duitse Wijninstituut (DWI) naar ongeveer 200 evenementen in Duitsland en verschillende wijnbeurzen in het buitenland, om Duitse wijn te promoten. 

Of het nu individueel was of als team - elk van de drie finalisten schitterde op deze avond met vindingrijkheid, gevatheid en een opvallende podiumprésence tijdens de opdrachten die in de grote finale moesten worden uitgevoerd.

Afscheid van het vorige trio en overdracht donaties

Als onderdeel van hun afscheidsceremonie overhandigden de 75ste Duitse wijnmajesteiten Eva Brockmann, Lea Baßler en Jessica Himmelsbach een donatie van €2.750,- aan de non-profitorganisatie „Wine Saves Life e.V.“ De donatie was afkomstig van de veiling van wijnpakketten uit alle 13 wijnregio's en van donaties die de wijnmajesteiten tijdens hun ambtstermijn ontvingen. Honderd procent van de opbrengst gaat naar kinderhulpprojecten die "Wine Saves Life" wereldwijd ondersteunt.

Aanvullende informatie

  • Website Deutsche Weinkönigin (dt.)

    Bestand downloaden
  • Bestand downloaden
  • JPG 5 MB

    Bestand downloaden

Contactpersonen