Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Ortega De Ortega-wijnen, die vaak het niveau van Auslese bereiken, worden gekenmerkt door fijn fruit en een perzikachtig aroma.
-
Druivensoort Morio-Muskat Muskaatboeket met intense bloemige, aromatische noten
-
Druivensoort Chardonnay Wereldwijd wordt er drie keer zoveel Chardonnay verbouwd dan Riesling.
Rote Rebsorten
-
Druivensoort St Laurent fijne zuurgraad, milde tannine, fluweelzacht
-
Druivensoort Spätburgunder Spätburgunder is het belangrijkste rode druivenras in Duitsland.