Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.

Feiten

  • > 100

    Druivenrassen

  • 103.000

    Hectare wijngaarden

  • 1/3

    rode druivenrassen

  • 2/3

    witte druivenrassen

Weiße Rebsorten

  • Druivensoort Riesling Riesling wordt beschouwd als het vlaggenschip van de Duitse wijnbouw.

    Meer informatie
  • Druivensoort Scheurebe Het uitgesproken aroma doet denken aan cassis, perzik of rijpe peer.

    Scheurebe
    Meer informatie
  • Druivensoort Gelber Orléans

    Meer informatie

Rote Rebsorten

  • Druivensoort Syrah / Shiraz Elegante, kruidige wijnen met weinig tannines

    Meer informatie
  • Druivensoort Merlot Merlot is een van de populairste rode wijnrassen ter wereld en werd voor het eerst gedocumenteerd in Bordeaux in de 18e eeuw.

    Merlot
    Meer informatie
  • Druivensoort Portugieser Portugieser wordt beschouwd als een ongecompliceerde en frisse wijn.

    Portugieser
    Meer informatie