Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Müller-Thurgau Müller-Thurgau is na Riesling het belangrijkste druivenras in de Duitse wijnbouw.
-
Druivensoort Chardonnay Wereldwijd wordt er drie keer zoveel Chardonnay verbouwd dan Riesling.
-
Druivensoort Elbling Elbling is een van de oudste gecultiveerde witte druivenvariëteiten in Europa.
Rote Rebsorten
-
Druivensoort Trollinger In Württemberg is Trollinger de meest verbouwde rode wijnvariëteit, vóór Lemberger en Schwarzriesling.
-
Druivensoort Schwarzriesling Dit druivenras, dat oorspronkelijk uit Bourgogne komt, heeft alleen een late rijping en druivenvorm gemeen met Riesling.