Druivenrassen

Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.

Feiten

  • > 100

    Druivenrassen

  • 103.000

    Hectare wijngaarden

  • 1/3

    rode druivenrassen

  • 2/3

    witte druivenrassen

Weiße Rebsorten

  • Gewürztraminer Een verleider met de geur van rozen voor de liefhebbers van aromatische wijnen.

    Gewürztraminer
    Meer informatie
  • Silvaner Het Frankische druivenras produceert bijzonder wijnen op de Muschelkalk- en Keuperbodems.

    Silvaner
    Meer informatie
  • Weißburgunder Elegante Weißburgunders, droog, met frisse zuren en fijn fruit zijn ideale menuwijnen, maar ook lichte zomerwijnen.

    Weißburgunder
    Meer informatie

Rote Rebsorten

  • Syrah / Shiraz Elegante, kruidige wijnen met weinig tannines

    Meer informatie
  • St Laurent fijne zuurgraad, milde tannine, fluweelzacht

    Saint Laurent
    Meer informatie
  • Frühburgunder Intense, kruidige en volle wijnen

    Frühburgunder
    Meer informatie