Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.

Feiten

  • > 100

    Druivenrassen

  • 103.000

    Hectare wijngaarden

  • 1/3

    rode druivenrassen

  • 2/3

    witte druivenrassen

Weiße Rebsorten

  • Druivensoort Ortega De Ortega-wijnen, die vaak het niveau van Auslese bereiken, worden gekenmerkt door fijn fruit en een perzikachtig aroma.

    Ortega
    Meer informatie
  • Druivensoort Morio-Muskat Muskaatboeket met intense bloemige, aromatische noten

    Morio-Muskat
    Meer informatie
  • Druivensoort Chardonnay Wereldwijd wordt er drie keer zoveel Chardonnay verbouwd dan Riesling.

    Chardonnay
    Meer informatie

Rote Rebsorten

  • Druivensoort St Laurent fijne zuurgraad, milde tannine, fluweelzacht

    Saint Laurent
    Meer informatie
  • Druivensoort Syrah / Shiraz Elegante, kruidige wijnen met weinig tannines

    Meer informatie
  • Druivensoort Spätburgunder Spätburgunder is het belangrijkste rode druivenras in Duitsland.

    Spätburgunder
    Meer informatie