Druivenrassen

Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.

Feiten

  • > 100

    Druivenrassen

  • 103.000

    Hectare wijngaarden

  • 1/3

    rode druivenrassen

  • 2/3

    witte druivenrassen

Weiße Rebsorten

  • Druivensoort Gelber Orléans

    Meer informatie
  • Druivensoort Scheurebe Het uitgesproken aroma doet denken aan cassis, perzik of rijpe peer.

    Scheurebe
    Meer informatie
  • Druivensoort Elbling Elbling is een van de oudste gecultiveerde witte druivenvariëteiten in Europa.

    Elbling
    Meer informatie

Rote Rebsorten

  • Druivensoort Frühburgunder Intense, kruidige en volle wijnen

    Frühburgunder
    Meer informatie
  • Druivensoort Trollinger In Württemberg is Trollinger de meest verbouwde rode wijnvariëteit, vóór Lemberger en Schwarzriesling.

    Trollinger
    Meer informatie
  • Druivensoort Regent Regent is een nieuwe variëteit die vurige, bijna mediterrane wijnen produceert.

    Regent
    Meer informatie