Druivenrassen
Er worden meer dan 100 druivenrassen verbouwd op ongeveer 105.000 hectare, waarvan twee derde wit en een derde rood is. Er zijn gebieden waar bijna uitsluitend witte wijn wordt verbouwd, zoals Mosel. Meer zuidelijke regio's zoals Württemberg en Baden hebben een opmerkelijke rode wijntraditie. De wijnbouwers van de Ahr in het noorden zijn ook traditionele rode wijnproducenten.
Feiten
-
> 100
Druivenrassen
-
103.000
Hectare wijngaarden
-
1/3
rode druivenrassen
-
2/3
witte druivenrassen
Weiße Rebsorten
-
Druivensoort Ortega De Ortega-wijnen, die vaak het niveau van Auslese bereiken, worden gekenmerkt door fijn fruit en een perzikachtig aroma.
-
Druivensoort Faberrebe Deze vroegrijpe, hoogproductieve druif produceert licht- tot goudgele, fruitige en elegante wijnen met een goed gestructureerde zuurgraad en een subtiele muskaatsmaak.
-
Druivensoort Müller-Thurgau Müller-Thurgau is na Riesling het belangrijkste druivenras in de Duitse wijnbouw.
Rote Rebsorten
-
Druivensoort Regent Regent is een nieuwe variëteit die vurige, bijna mediterrane wijnen produceert.
-
Druivensoort St Laurent fijne zuurgraad, milde tannine, fluweelzacht
-
Druivensoort Schwarzriesling Dit druivenras, dat oorspronkelijk uit Bourgogne komt, heeft alleen een late rijping en druivenvorm gemeen met Riesling.