Harmony between German Wines and Asian Cuisine

12.11.24

Op maandag 11 november 2024 vond een bijzondere culinaire lunch plaats bij restaurant Sea Palace in Amsterdam. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn en de Vereniging van Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) organiseerden de exclusieve lunch "Harmony between German Wines and Asian Cuisine."

  • Persberichten
vlnr Alain Jacobs (IDW), Kaji But (Sea Palace), Robin Wu (Madame Cheung), Noel Vanwittenbergh, Titi Waber (Restaurant Waber) en Liping Lin  Directrice VCHO
vlnr Alain Jacobs (IDW), Kaji But (Sea Palace), Robin Wu (Madame Cheung), Noel Vanwittenbergh, Titi Waber (Restaurant Waber) en Liping Lin Directrice VCHO

Op maandag 11 november 2024 vond een bijzondere culinaire lunch plaats bij restaurant Sea Palace in Amsterdam. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn en de Vereniging van Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) organiseerden de exclusieve lunch "Harmony between German Wines and Asian Cuisine." Tijdens dit evenement kwamen 56 Aziatische horecaondernemers bijeen om te ontdekken hoe Duitse wijnen prachtig harmoniëren met de Aziatische keuken.

Wijnproeverij
Alain Jacobs leidde de gasten in met een introductie over Duitsland als wijnland. Daarna presenteerde Noël Vanwittenbergh, maître sommelier bij het prestigieuze restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel, negen zorgvuldig geselecteerde Duitse wijnen.

6-Gangen Lunch
Na de wijnproeverij genoten de aanwezigen van een 6-gangenlunch, verzorgd door drie vooraanstaande Aziatische restaurants, die elk hun eigen culinaire tradities en stijlen inbrachten:

Sea Palace (Amsterdam) – Chinese keuken
Madame Cheung (Hoorn) – Asian Fusion keuken
Restaurant Waber (Zwolle) – Indonesische keuken

De bijpassende wijnen werden deskundig gepresenteerd door Noël Vanwittenbergh, die zijn uitgebreide kennis en passie voor wijn deelde. Hij begeleidde de gasten door verschillende smaakprofielen en toonde hoe Duitse wijnen – niet alleen zoete, maar ook droge variëteiten – perfect passen bij de rijke Aziatische keuken.

Bijzondere dank aan:
Mevrouw Liping Lin (VCHO) – voor de samenwerking en inzet
Restaurant Waber, Madame Cheung en Sea Palace – voor hun culinaire bijdrage
De heer Kaji But (Sea Palace) – voor het beschikbaar stellen van de locatie
De heer Noël Vanwittenbergh – voor zijn deskundige wijnselectie en uitleg
De heer Simon Veenma (NB Service) – voor het verzorgen van de wijnglazen

Deze geslaagde dag liet zien hoe Duitse wijnen en Aziatische gerechten elkaar verrijken en inspireerden de aanwezigen met unieke wijn-spijscombinaties.

Locatie:
Restaurant Sea Palace
Oosterdokskade 8, Amsterdam