Wine Professional 13 t/m 15 januari 2025 Amsterdam

20.11.24

Dankzij de jonge generatie wijnproducenten hebben Duitse wijnen een ware renaissance doorgemaakt. De veelzijdigheid van de wijnen maakt dat ze als uitgelezen maaltijdbegeleiders hun welverdiende plaats aan de top hebben ingenomen.

  • Huidige DWI

In Nederlandse restaurants staan Duitse wijnen daarom steeds vaker op de kaart, terwijl er tegelijkertijd ook steeds meer huiswijnen uit Duitsland komen. Dat is niet alleen maar Riesling, want het aandeel van het trio Pinots – Spätburgunder, Grauburgunder en Weißburgunder – groeit duidelijk.

Deelnemers op de stand van het Informatiebureau voor Duitse wijn:
Winzergenossenschaft Oberbergen im Kaiserstuhl                          www.bassgeige-wein.de
Ahr Winzer / Dagernova Ahr Weinmanufaktur                                  www.dagernova.de
Bischöfliche Weingüter Trier                                                             www.bischoeflicheweingueter.de
Wasem Wein                                                                                     www.wasem.be
Weingut Wilhelm Laubenstein                                                           www.weingut-wilhelm-laubenstein.de
Weingut Oberhofer                                                                            www.weingutoberhofer.de
Villa Hochdörffer                                                                                www.weingut-villa.de
Winzerhof Ebringen                                                                           www.wein-ebringen.de
Dr. Marion und Alexander Rinke                                                        www.rinke-wein.com
Dokter Maler, specialist in Duitse wijn                                                www.dokermaler.com
Winterberg Wijnen                                                                              www.winterbergwijnen.nl   

German Gastro Cup 2025
Om die veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten organiseert het Informatiebureau voor Duitse Wijn in samenwerking met Proefschrift een wijnconcours geheel gewijd aan Duitse wijnen, waar de beste gastronomische wijnen geselecteerd worden.

Er zijn 4 hoofdcategorieën:
1.                   Wit: Riesling
2.                   Wit: overige witte druivenrassen en cuvées/blends
3.                   Rood: alle rode druivenrassen en cuvées/blends
4.                   Open categorie meer dan €30 (alle druivenrassen, wit, rood en zoet)

Per hoofdcategorie gelden 2 prijscategorieën:
1.                   Riesling, wit en rood - horecaprijs t/m € 15 per fles
2.                   Riesling, wit en rood - horecaprijs meer dan € 15 t/m €30 per fles

Tijdens de Wine Professional worden de finalisten en de winnaars van de verschillende categorieën van de German Gastro Cup bekendgemaakt:

Maandag 13 januari (13.00-14.00 uur)
Riesling t/m €15
Riesling €15 t/m €30
Wit t/m €15
Wit €15 t/m €30
|
Dinsdag 14 januari (15.00-16.00 uur)
Rood t/m €15
Rood €15 t/m €30
Categorie boven €30

Bezoekers van de beurs kunnen alle finalewijnen tijdens de 3 dagen van Wine Professional op de Duitse stand proeven.