Het Oosterscheldekreeftenseizoen is begonnen en gisteren was de officiële opening.
Zoals ieder jaar wordt er ook een wijn gekozen die perfect past bij gerechten met Oosterscheldekreeft, vis en schaal- en schelpdieren. Dit jaar is de kreeftenwijn afkomstig uit de Ahr.
De kreeftenwijn (een Blanc de Noir van Spätburgunder van Weingut Peter Kriechel) die geschonken wordt bij Oosterscheldekreeft en ook heel goed past bij vis en schaal- en schelpdieren komt dit jaar uit het Ahrdal.
Dit gebied is in de zomer van 2021 getroffen door ernstige overstromingen. Zeeland weet wat overstromingen zijn en wat het betekent om met de rampzalige gevolgen om te gaan.
Michael & Peter Kriechel van Weingut Kriechel en ook Wijnkoningin van Ahrweiler Ruth Simons waren vandaag aanwezig.
Na de lunch organiseerde de Stichting Oosterscheldekreeft nog een benefietveiling voor de slachtoffers van de Ahr.
Bieden kon op 8 flessen Ahrwijn wat resulteerde in een cheque met een bedrag t.w.v. van €3.550, die wijnmaker Peter Kriechel in ontvangst mocht nemen.
Deelnemende restaurants die tijdens het kreeftseizoen de verkozen wijn gaan uitschenken staan hier vermeld: https://lnkd.in/eFfWyd24