Nieuwe Nederlandse ambassadeur bezoekt biologische wijnproducent in Rheinhessen
Op weg naar zijn officiële inaugurele bezoek aan de staatskanselarij van Rijnland-Palts heeft Ronald van Roeden, de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, op eigen verzoek een bezoek gebracht aan het biologische wijndomein Schönhals in Biebelnheim, Rheinhessen.
De ambassadeur kreeg daar een indruk van de kwaliteit van de biologische wijnbouw in Duitsland en was bijzonder verheugd dat wijnmaakster Hanneke Schönhals Nederlandse wortels heeft en de Nederlandse gasten in haar moedertaal door het wijnhuis kon leiden.
Nederland: exportmarkt nr. 1 voor Duitse wijnen
Na een wijnproeverij en een gezamenlijke lunch - gemaakt van regionale biologische ingrediënten - bracht de rustieke trailer hen naar de biologisch bewerkte wijngaarden. Steffen Schindler, hoofd marketing van het DWI, gaf informatie over de huidige trends in de Duitse wijnbouw en kon de ambassadeur verheugd mededelen dat Nederland momenteel de belangrijkste buitenlandse markt voor Duitse wijnen is.
Korte vakanties in Duitse wijngebieden populair
De ambassadeur kon de goede betrekkingen ook aantonen door erop te wijzen dat Duitsland al jaren vakantiebestemming nummer één is voor Nederlanders en dat veel van zijn landgenoten hun vakantie of zelfs korte vakanties doorbrengen in de Duitse wijngebieden. Steffen Schindler was bijzonder verheugd dat "natuurlijk" alleen Duitse wijnen worden geschonken op de ambassade in Berlijn. De ambassadeur had bijzonder goede herinneringen aan een Lemberger uit Württemberg en een Elbling uit de Moezel. Daarna gingen ze naar een afspraak met de minister-president van Rijnland-Palts, Malu Dreyer.
Hanneke Schönhals en Eva Vollmer winnen duurzaamheidsprijs
Hanneke Schönhals houdt in haar handen (groepsfoto) de Duitse duurzaamheidsprijs die haar initiatief Zukunftsweine zojuist heeft gewonnen en daarmee 1000 concurrenten heeft verslagen. "De klimaatcrisis gaat ons allen aan, en we willen en moeten de wijnbouw veranderen. Hoe meer wijnbouwers toekomstige wijnstokken aanplanten, hoe groter de hefboom voor meer duurzaamheid. Wij pakken de toekomst van de wijnbouw in Duitsland innovatief en baanbrekend aan", kondigen de prijswinnaars en wijnmakers Hanneke Schönhals en Eva Vollmer aan.