Duizend-en-een smaken

Duitse Riesling en de Turkse keuken klinkt in eerste instantie als een ietwat gewaagde combinatie - totdat je het probeert!

Citaten

Duitse Riesling en de Turkse keuken klinkt in eerste instantie als een ietwat gewaagde combinatie - totdat je het probeert! Dan besef je hoe goed de smaken elkaar eigenlijk aanvullen en verrijken. Variatie inspireert, en bijna niemand weet dat zo goed als ik! Ik ben geboren in Turkije en 20 jaar geleden getrouwd met een Duitse wijnmaker. Sindsdien woon ik met hem en onze twee kinderen op onze wijngaard in de Rheingau.

In het begin was het natuurlijk niet altijd gemakkelijk omdat onze persoonlijkheden en onze kijk op dingen vaak heel verschillend waren en we ons eerst moesten aanpassen aan de culturele cross-over. Ondertussen kan ik me niets beters voorstellen. Ik heb mijn twee werelden perfect gecombineerd. Mijn Turkse thuisland heeft me een enthousiasme voor specerijen, smaken en de keuken gegeven.

Door mijn man en mijn Duitse thuisland ging de wereld van de wijn voor me open. Op het wijnhuis kan ik beide op de best mogelijke manier beleven - vooral in onze eigen taverne. Daar kook ik Turkse gerechten uit mijn thuisland voor onze gasten en geef ik kookcursussen onder het motto "Kom Turks koken" - natuurlijk altijd gecoördineerd met de nieuwste wijncreaties van mijn man. Ik heb zijn productie al beïnvloed met mijn kookkunsten: zijn Riesling feinherb wordt nu vaak gekocht als begeleider van oosterse gerechten. Begrijpelijk! Duitsürks is en blijft gewoon de beste combinatie.

Neem contact op met