We drinken Zwitserse franken

Als eigenaar van een van de beste kaasmakerijen in Zwitserland heb ik mijn leven jarenlang gewijd aan de melk van Appenzeller koeien. Maar op een gegeven moment had ik een nieuwe uitdaging nodig. En omdat er niets beter bij kaas past dan een goede wijn, besloot ik mijn brood te gaan verdienen in de wijnbouw.

Citaten

Als eigenaar van een van de beste kaasmakerijen in Zwitserland heb ik mijn leven jarenlang gewijd aan Appenzeller kaasmelk. Maar op een gegeven moment had ik een nieuwe uitdaging nodig. En omdat er niets beter bij kaas past dan een goede wijn, besloot ik mijn brood te gaan verdienen in de wijnbouw. Toen ik informeerde naar geschikte mogelijkheden, vond ik in de Rheingau wat ik zocht - op twee manieren:

<p <p>Eerst ontdekte ik het perfecte wijnhuis voor mij in de zogenaamde „Riesling Riviera“. Ten tweede leerde ik de toenmalige directeur kennen van een van 's werelds belangrijkste verenigingen voor topwijnen: Eva Raps. Zij was niet alleen op zoek naar uitstekende wijnen, maar ook naar de wijnmaker van haar leven. Gelukkig viel haar keuze op mij! We werden al snel geliefden en runnen nu samen het wijnhuis. <p <p>Aangezien ik uit Zwitserland kom en Eva uit Franken, was het ons uitgesproken doel om onze twee tradities en thuislanden op het gebied van wijn te combineren en samen te smelten tot een nieuw geheel. Zo ontstond het idee om de Swiss Franconian te produceren als een experimentele, intracellulair gefermenteerde „Orange“-wijn. Hij wordt gemaakt van Silvaner, een vrij ongebruikelijke druivensoort voor de Rheingau. We zijn er dus in geslaagd om de overgang te maken van traditie naar avant-garde. Zelfs na jaren is de wijn met zijn zeer fijne Tanningerüst nog net zo stabiel als de Zwitserse munteenheid. Een typisch Zwitserse frank!

Neem contact op met