Van kelderdoop tot keldermeester

Wat doe je als je tijdens je opleiding tot wijnmaker een pijnlijke uitglijder maakt in het keldermanagementexamen?

Citaten

Wat doe je als je tijdens je opleiding tot wijnmaker een gênante blunder maakt bij het examen kelderbeheer? Precies: Dan neem je later natuurlijk de leiding over de kelder van het wijnhuis over. Logisch. Ik was in ieder geval super voorbereid op de test - maar ook super zenuwachtig. Toen ik de pomp van de wijntank met water moest doorspoelen, gebeurde het: Toen ik aan de verkeerde hendel trok, kwam er ineens een enorme fontein van water op me af en was ik drijfnat. En helaas was ik het niet alleen - want achter me stonden mijn twee portiers, die me drijfnat en verbijsterd aankeken. Maar gelukkig namen ze het met een gevoel voor humor op en uiteindelijk heb ik het vak kelderbeheer met een cijfer van 1,5 afgesloten.

<p <p>Na deze „doop“ had ik nooit gedacht dat ik nu een wijnkelder onder mijn hoede zou hebben. Om precies te zijn, de kelder van het wijnhuis van mijn vriend, waar ik nu 1 ½ jaar werk. 1 ½ jaar waarin ik ook wat uitdagingen heb moeten overwinnen. Want toen ik de leiding van de kelder overnam, wilde ik veel dingen anders doen. Eerst en vooral wilde ik natuurlijk de wijnen op een andere manier maken, op mijn eigen manier – wat me aanvankelijk menig wrange blik en sceptische opmerking van mijn schoonvader opleverde. Maar als je altijd je best doet om er het beste van te maken, word je beloond. Voor mij zijn wijnen als kinderen. Je stuurt ze op reis, begeleidt ze terwijl ze opgroeien en zich ontwikkelen. En als ze echt goed worden, maakt dat je elke keer weer meer dan gelukkig. <p

Neem contact op met