Wijnhuis Mirjam Schneider

Wat een trots jubileum: in 2015 vierde het wijnhuis in Hechtsheim, ten zuiden van Mainz, zijn 300e verjaardag! De familie Schneider houdt zich al sinds 1715 bezig met wijn, en vandaag de dag runt Lothar Schneider het bedrijf samen met zijn dochter Mirjam Schneider.

Für Mirjam heeft nooit iets anders overwogen dan wijnmaker te worden. Als kind bracht ze al veel tijd door in de wijngaarden en leerde ze alles over wijnbouw van haar vader. Al vroeg voelde haar dochter het verlangen om de wijnen een geheel eigen karakter te geven. Toen ze in 2002 haar opleiding tot wijnmaker afrondde, mocht ze op eigen initiatief de Schneider wijnen in de kelder ontwikkelen en gaf ze ze een geheel nieuwe, eigen smaak.

Sinds ze in 2005 afstudeerde als wijnbouwtechnicus en een stage in Nieuw-Zeeland afrondde, brengt ze nieuwe ideeën naar de wijnmakerij - en brengt ze die in de praktijk. Ondertussen heeft Mirjam Schneider de wijnproductie overgenomen van haar vader Lothar, die nu verantwoordelijk is voor de landbouw, en haar partner Marc Schühle werkt ook in de buitenruimte van het landgoed.

Mirjam Schneider speelde een belangrijke rol bij de bouw van de nieuwe wijnwinkel, die in juni 2014 werd geopend: Het moderne gebouw met ruimte voor 52 personen is een houten constructie met een plat dak. Het interieur wordt gedomineerd door eikenhout, notenhout en zandsteen - allemaal materialen uit de regio.

Vrouw en moeder Maria Schnei der biedt regionale delicatessen in de vinotheek en in de geïntegreerde boerderijwinkel „Kraut und Reben“: een breed scala aan fruit, groenten en andere producten zoals zelfgemaakte jam - alles van natuurlijke teelt en eigen verwerking van fruit uit de buurt. Elke tweede vrijdag van de maand is er de zogenaamde Hofzeit, een gezellige avond met wijn en tapas.

Het repertoire aan wijnen is veelzijdig. Van de ongecompliceerde, frisse landgoedwijnen zoals Silvaner en Riesling tot de landwijnen, die alleen van geselecteerde wijngaarden komen, tot de single-vineyard wijnen, die van de „Laubenheimer Edelmann“ komen van de „Gau-Bischofsheimer Kellersberg“, de „Laubenheimer Johannisberg“ of de „Niersteiner Pettental“.

Alle wijnen zijn zorgvuldig gerijpt en hebben een hoog niveau van elegantie, zoals de wijngids „Eichelmann 2016“ schreef: „De nieuwe collectie toont het gebruikelijke hoge niveau in de domeinwijnsector, Silvaner en Riesling zijn fruitig en zuiver. De landwijnen zijn voller en krachtiger en hebben een zeer samenhangend karakter. De single-vineyard wijnen brengen een duidelijke verbetering.“

Het zelf gecreëerde handelsmerk van Mirjam Schneider is overigens een lokale wijn, een Sauvignon Blanc, met een ongebruikelijke naam, maar die ook heel goed bij haar past: 2015 Laubenheimer Wirbelwind.

 

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 12:00
Maandag & Dinsdag: 14:00 - 18:00
Donderdag & Vrijdag: 14:00 - 18:00
Zaterdag: 08:30 - 14:00

Neem contact op met