WeinKulturgut Longen-Schlöder

In 1999 nam Markus Longen samen met zijn vrouw Sabine het wijnhuis van zijn ouders over. De twee hebben lang nagedacht over hun toekomst als wijnboeren aan de Moezel. Uiteindelijk besloten ze in 2001 om het bedrijf volledig te verbouwen en te moderniseren. Een beslissing die een zeker risico met zich meebracht, maar precies de juiste was voor de ouders van de drie kinderen Matteo, Mona en Malou.

De vinotheek Vineria in de Wein Kulturgut in Longuich heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een trendy ontmoetingsplaats voor wijn, genot en levensvreugde voor de hele regio Trier. Of het nu gaat om een kunsttentoonstelling in het wijnpershuis, een culinaire wijnproeverij of wijngenot in combinatie met muziek, mode of literatuur - het is de wijncultuur die hier centraal staat in de 170 vierkante meter grote Vineria, die plaats biedt aan 100 gasten. En dan hebben we het nog niet eens over het fantastische uitzicht vanaf het terras op de steile wijngaarden op de tegenoverliggende oever van de Moezel.

Longuichs locatie aan de Rümische Weinstraße, die door 19 dorpen in Rijnland-Palts loopt, en de hele geschiedenis van de regio, die zo'n 2000 jaar teruggaat, worden niet alleen weerspiegeld in de „sweet“ terracotta rode kleur van de vinotheek. De warme, zonnige kleuren doen denken aan het Romeinse erfgoed, net als de nabijgelegen Villa Urbana in Longuich uit de 2e eeuw, waar de familie Longen nu graag wijnproeverijen aanbiedt.

Het zes hectare grote landgoed met de wijngaarden „Longuicher Maximiner Herrenberg“, „Longuicher Herrenberg“, „Schweicher Annaberg“ en „Mehringer Zellerberg“ produceert de witte wijnen Riesling, Pinot Blanc en Pinot Noir;Riesling, Pinot Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc, maar ook rode en roséwijnen van de druivenrassen Pinot Noir, Domina, Cabernet Sauvignon en Merlot, die indruk maken door hun finesse in geur en smaak.

Sabine Longen toont ook finesse in de gerechten die ze bereidt als „home cooking de luxe“ in de vorm van een seizoensgebonden wijnbouwerskeuken gemaakt van verse, regionale ingrediënten gebaseerd op traditionele gerechten uit de Moezelstreek. Er wordt bijvoorbeeld gemarineerde biefstuk, gekookt rundvlees met remoulade of wijnlikeur geserveerd.

Als je na zoveel lekker eten en wijn niet weg wilt, kun je blijven. In de 14 gastenkamers van het kleine, aangrenzende wijnbouwershuisje, direct naast de wijngaard in de boomgaarden, kun je de fijne kunst van het nietsdoen beoefenen, omringd door je eigen tuin, zonder tv-apparatuur, in plaats daarvan met alleen uitzicht op de wijnranken, de bergen en de Moezel - een heel speciaal soort televisie. En zonder de wellnessgekte met loopbanden en ergometers, maar alleen met aanbiedingen voor wandelen, hiken en fietsen. Een heerlijk, zoet leven. Dolce Vita aan de Moezel.

 

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 11:00 - 23:00 (dinsdag gesloten)

 

Neem contact op met