Weingut Eppelmann GbR, eigenaars Timo en Simone Eppelmann

Eén van de mooiste plekjes op het domein is het torenterras. Met een prachtig uitzicht over het mooie landschap, de regio Rheinhessen rond het dorpje Stadecken en natuurlijk het uitzicht op de belangrijkste wijngaarden van het wijnhuis: de Elsheimer Blume en de Bockstein. De kans om hier bij mooi weer van een glas wijn te genieten is niet slecht, althans statistisch gezien. Jaar na jaar wordt het gebied verwend met 1.700 zonuren.

De wijnmakerij Eppelmann is een familiebedrijf met een lange traditie. In het midden van de 20e eeuw was het nog een gemengd bedrijf, maar pas in 1960 werd het omgevormd tot een puur wijnbedrijf. Walter Eppelmann, die tot op 90-jarige leeftijd nog steeds in het bedrijf werkte, was hiervoor verantwoordelijk. Hij is de oudste van de vier generaties die hier onder één dak wonen en werken. Zoon Udo Eppelmann en zijn vrouw Elisabeth zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de levering van de wijnen. Kleinzoon Timo, eigenaar en creatieve geest, is verantwoordelijk voor de teelt en verzorging van de wijnstokken en - in zijn rol als keldermeester - voor de voorzichtige verfijning van de druiven tot wijn, terwijl zijn vrouw Simone verantwoordelijk is voor de organisatorische kant van het landgoed. Tot slot zetten hun kinderen Corinna en Christian hun eerste stappen als wijnmakers.

In 2010 verbouwden de Eppelmanns het ooit rustieke en nogal donkere wijnproeflokaal tot de 80 vierkante meter grote panoramische vinotheek met het aangrenzende, al even grote torenterras. De inrichting is tijdloos modern. De bar en het meubilair zijn voornamelijk gemaakt van eikenhout, dat dankzij de lichtbeige kleur een lichte en luchtige uitstraling heeft. Naast het torenterras trekt ook de barriqueschuur de aandacht, vooral in de schemering en in het donker met zijn fascinerende verlichtingen.

De druiven groeien op 19 hectare wijngaarden. De belangrijkste druivenrassen zijn Riesling en de hele Burgunderfamilie (Weißburgunder, Grauburgunder, Spätburgunder, Auxerrois en Chardonnay). Maar ook specialiteiten als Gewürztraminer en Huxelrebe hebben hun plaats in het assortiment, evenals Merlot en Cabernet Sauvignon.

Er zijn veel prijzen gewonnen: de wijnen van de Eppelmanns wonnen alleen al 40 medailles op de wijncompetitie van de deelstaat Rijnland-Palts, waarvan 22 in goud. Bij de DLG behoort het domein tot de 100 beste wijnproducenten en natuurlijk werd ook de Panorama-Vinothek erkend als een van de 20 beste in zijn soort in Rheinhessen.

Dit kan en moet zo doorgaan en daarom zijn de vooruitzichten voor de toekomst uitstekend. Minstens zo goed als die vanaf het torenterras.

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 13:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
En op afspraak

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 13.00 - 18.00 Zaterdag: 10:00 - 17.00

Neem contact op met